Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

En Beauty 3:a i smörj

Publicerad 2010-12-01 21:25:37 i Veckans bloggtema,

Jag satt precis och tänkte att nu börjar det bli dags för en ny beauty 3:a hos LipGloss Bitch, det är ju onsdag, och så klickade jag mig raskt in för att kolla läget och mycket riktigt, det är dags! En 3:a med krämer att smörja in sin vintertorra hy med. Ni som följt mig ett tag vet att jag är handkrämsfantast men knappt använder hudvård för ansiktet så jag kommer fuska mig igenom den här gången och ge er mer handkrämer och bodylotions än jag får och så klämma in en ansiktskräm på slutet, som bonus. Det är väl okej?

1. Handkräm alltså. Jag måste få nämna två av alla dem säkert tjugo olika bra som jag använder. Vaseline Intensive Care i den lilla rosa tuben är en favorit som jag hållit fast vid i mer än tio år. Den är fantastiskt bra och jag har alltid minst en av den hemma. Här vid datorn ser jag två just nu, dels den lilla tuben och så den större flaskan som gömmer sig bakom skärmen. Får jag bara ha en handkräm resten av livet är det den. Men jag måste få nämna Mildness Hand&Nail också. Jag såg för tusen år sedan att P'ssion rekomenderade den och att den fanns billigt på Rusta. Jag är oerhört sällan på Rusta men på höstlovet tog jag mig dit, köpte fem tuber (jag litar benhårt på Emelie) och jag är mycket nöjd! Den doftar honung, min favoritdoft som ni vet, och den är krämig och dryg och gör händerna mjuka. Den skyddar och vårdar och den kostar 15 spänn. Precis som remover från Cien är det här ett av de där udda fynden som jag vill sprida till beautyvärlden. Handkräm från Rusta alltså. Kalasbra!

Jag funderar på att göra ett jätteinlägg med typ de tio handkrämer (eller krämer jag har som handkräm för de är inte alltid avsedda för det men funkar bra ändå) som jag använder mest just nu men det är ett så stort projekt så jag stegrar mig lite inför det. Lidls antirynkkräm rekomenderar jag till exempel som handkräm. Går fort in i huden och känns väldigt trevlig och vårdande den med. Har den på jobbet, bredvid datorn. Nå, nog om det. Låt oss se vad mer jag grävde fram och lade på mitt julbadlakan.

2. Ja, jag tjatar om Kings&Queens. Här kommer den jag glömde fota förra gången, body lotion med doft av citronblomma. Sultan of Grenada heter den. Smaskig doft och fet nog, precis som alla K&Q, att hålla fnaset borta från mina skenben. Jag använder mina K&Q body lotions som akutinsatskräm på torra partier som armbågar, knän och händer och fötter även när jag använder andra lotions, eller till och med body butters, för jag tycker dem är riktigt bra. Det är mest dem jag använder, och så L300 body lotion faktiskt, den är också riktigt bra.
Apropå body butter så är Greenlands med valnötsolja en favorit. Även den de har med sötmandel älskar jag men den är slut just nu. Hemma hos mig alltså, den finns ju i affären. Den med valnöt ser ni på mittenbilden här ovan.

3. Nu kommer vi till ansiktet. Jag sminkar mig inte så ofta just nu och det gör att jag heller inte grejar med rengöringar eller krämer. Mitt ansikte mår oftast bäst av att sköta sig själv men efter duschen kan det strama lite så här års och då är det bara en kräm som gäller, eller två om jag räknar in min älskade Nivea Soft men den är ju ingen "riktig" anisktskräm. L300 antirynk i röd burk är mitt val när jag ska smörja in mig i ansiktet. Nattkrämen. Den använder jag även under smink eller efter sminkborttagning, alla fall om den finns i närheten. Sen är jag ju fortfarande snabb på att smeta lite handkräm eller body lotion i ansiktet vid behov. Det går så enkelt när jag ändå har på händerna liksom. Och jag smörjer ju händerna hela tiden känns det som. Hursomhelst, L300 anti age är den bästa hudvårdssereie jag provat och den enda jag köper igen och igen.

Kommentarer

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2010-12-01 21:49:50

Du har fått en Beautiful Blogger award av mig, men du behöver såklart inte göra något av det. Vill bara att du ska veta att du är nummer ett när det gäller smink- och nagelbloggar för mig. :-)

Postat av: Emelie
Publicerad 2010-12-01 22:15:25

Använder också den rosa tuben med handkräm. Luktar också väldigt gott tycker jag :)

Postat av: Desirée
Publicerad 2010-12-01 22:36:55

Tycker det är befriande med en skönhetsbloggare som har lite mer avslappnad attityd till hudvård. Tror det är bra att låta huden sköta sig själv så långt det är möjligt. Har man hudproblem är det en sak, men att ihärdiga tvätta och smörja in frisk hud ser jag inte riktigt anledning till. Det känns som det är mycket skrämsel och säljknep och lite tillförlitlig fakta kring krämandet och tvättandets verkan.

Postat av: Lillasyster
Publicerad 2010-12-01 22:54:15

Jag letar med ljus och lykta efter en bra handkräm och ja, jag ska testa Lidls rynkkräm :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-12-02 00:05:16

Nailtastic! Tack! Vad du är fin!



Emelie! Ja, den är fantastiskt bra!



Desirée! Ja, så kan det nog vara. Jag har alla fall aldrig haft någon särskild hudvård och har väl okej hud ändå vad jag kan se. Samma med alla andra i släkten. Tror det mesta är gener.



Lillasyster! Ja, prova den! Den är inte dum alls som daghandkräm.

Postat av: Lina
Publicerad 2010-12-02 00:07:02

Handkräm tycker jag är lite småsvårt. Får väldigt torra händer på vintern men har inte lyckats hitta den perfekta kärmen....

Ska nog spana in dessa två och se om de inte kan göra lite under med mina händer!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-12-02 05:46:50

Lina! Den rosa gör mirakel om man ger den tid. Kör ett par månader så ser du skillnad på naglar, nagelband, ja allt.

Postat av: Emelie - Crazynails
Publicerad 2010-12-13 20:50:17

Tack för tipset på Mildness handkrämerna, de var verkligen super bra :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-12-13 22:02:55

Emelie! Vad bra att du gillade dem! Det gör jag med!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela