Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Små svarta blad

Publicerad 2010-04-12 19:15:30 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning på veckans boktema the Good Neighbors. Sminkan har försett mig med inspirationsbild denna vecka och den hittar ni här. Inspirationsbilden är så snygg så jag nästan ramlade baklänges, dessvärre var det ruggigt svårt att göra något liknande. Nåja det sägs ju att friskt vågat är hälften vunnet så då är den ju inte helt åt helsicke. Närbilderna på ögat är okej, men helheten är verkligen missklädsam, således får ni bara se en ansiktsbild. Som ni ser har även jag tolkat den slingrande grönska som sprider ut sig med farlig fart. Även om min slingrande grönska tekniskt sett är svart, men det är ju en petitess.

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 blandad med Make Up Stores Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige/
Ögonskuggor: Golden Rose Loose Pearly Eyeshadow 108, Fyrinnae Elven Dagger och MAC Pigment Forest

Highlighter: Make Up Cosmetics May

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Fairies

Läppar
Läppglans: Golden Rose Multicolor Diamonds Lipgloss 02

Jag började med att applicera krämskuggan ifrån GOSH hela vägen upp till brynet. Jag brukar applicera den på ungefär halva ytan och sen jämna till med fingret. Därefter applicerade jag den ljusgröna skuggan från Golden Rose på innersta delen av ögonlocket, klargröna Elven Dagger på mittpartiet och mörkgröna Forest på yttre delen av ögonlocket. Därefter var det dags för att börja snirkla och måla löv. Det blev lite som det blev, men nu ska vi inte vara ledsna för det, det är ju faktiskt vår i luften och så mycket värre saker har hänt. När löven var klara målade jag kajal längs med övre fransraden för att det inte skulle se konstigt ut med lösfransarna, därefter målade jag mascara och limmade dit Fairies. Det är egentligen ganska trista fransar men det är lika bra det för en av dem har nu försvunnit spårlöst. Jag misstänker att det finns ett svart hål i vår lägenhet som suger i sig lösögonfransar, det är inte första gången det händer nämligen. När fransarna var på plats målade jag kinderna lite lagom karamelliga med Love Thing och munnen rosaglittrig med ett glans från Golden Rose. Klart.

Kommentarer

Postat av: Linda
Publicerad 2010-04-12 19:55:40

Oj mera grönt, så himla fint, kreativt och annorlunda. Bladen är ursöta!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-04-12 20:46:53

Ascoolt! Jag gillar! Det ser lite avantgardistiskt och konstnärligt ut! Jag gillar de gröna skuggorna också. Väldigt vackert graderat och tonat! Löven blev ju bra!

Postat av: ewe
Publicerad 2010-04-12 21:06:34

oj shit va coolt:P

Postat av: Suss
Publicerad 2010-04-12 21:23:02

Blev otroligt bra tycker jag! tycker det är så svårt med detaljer under ögat.. sånt pill! Men du lyckades verkligen :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-12 22:22:25

Linda: Haha, ja allt som har med fairies att göra tenderar att bli grönt för mig. Tack så mkt Linda, vad roligt att du tycker det:)



Sminkan: Tack raring! jag är lite mindre missnöjd efter att vi kom fram till att inspirationsbilden inte är sminkad. De gröna skuggorna är ursnygga och blir toppen på den basen. Dessutom är det väldigt lätt att sudda på den krämskuggan.



ewe: tack:) jag tycker med det är rätt coolt, fast samtidgt rätt fult, iaf om man kollar till helheten...



Suss: Tack snälla Suss, vad roligt att höra! Ja det är mkt pill och jag är inte alls bra på att måla under ögat. Men det blev ju nånting i alla fall:)

Postat av: Marina
Publicerad 2010-04-12 23:18:55

Åhh vad häftigt! Coolt att lägga bladen under ögat, det skulle jag aldrig kommit på... det givna känns ju som om att dra ut mot yttre vrån eller liknande... Supersnyggt! Gillar de gröna färgerna, otroligt tjusig grön!

Postat av: Neha
Publicerad 2010-04-13 00:18:54

Coolt:D

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-04-13 11:04:43

Tjusigt! De små bladen är jättesöta :)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-04-13 11:14:20

Underbart! Inspirationsbilden är också grym.



Skumt det där när saker bara försvinner. Jag är mästare på att lägga saker "där kommer jag ihåg att jag lagt dem" för att sedan springa runt som en galning och leta.

Postat av: Andrea
Publicerad 2010-04-13 15:29:23

Åh fy sjutton så snyggt!!! Helt underbart!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-13 17:37:57

Marina: tack:) ja jag tycker med att idén är cool, även om ja som sagt inte kom på den själv... De gröna färgerna tycker jag med är superfina. Dessutom blir de så härligt intensiva på den basen...



Neha: Tack!



sminkjante: tack! ja du, den är verkligen grym. Men den är nog photoshoppad, inte sminkad...



Ja fy tusan det är hopplöst. Så gör jag med, men här är det faktsikt ett riktigt mysterium. Jag tog av mig fransarna och la dem på hyllan i badrummet när jag skulle tvätta bort sminket. Sen när jag hade gjort det så hade mitt linsetui "rasat" ner där jag la fransarna och den ena var borta. Mycket märkligt...



Andrea: Tack så mkt snälla du! Det värmer att höra...

Postat av: Marianne
Publicerad 2010-04-13 19:00:42

Jättefint, älskar dessa gröna färger. Läckert med blommorna inunder ögat.

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-04-13 20:21:28

Fantastiskt fint Emma!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-13 20:55:58

Marianne: Tack, jag tycker också att färgerna är underbara! Och vad kul att du gillar blommorna:)



kerstin: tack snälla kerstin, du är allt en riktig raring du...

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-04-14 22:28:55

Jag tycker du är jättefin så det så. Det är ju faktiskt inte helt lätt att göra sånt där pilljobb på sig själv och jag tycker du har lyckats bra med löven. Ja visst är det härligt med vår!!!!! Jag njuter varje dag som solen skiner.- Underbart.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-16 09:07:43

Fru Choklad: Tack så mkt! Nej du har rätt, det är skitsvårt. jag ska försöka vara nöjd och glad:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela