Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sotat med Cupol

Publicerad 2009-11-14 10:59:56 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en liten sminkning som jag gjorde igår kväll. Inte för att det var något särskilt utan för att jag redan hade en bassminkning som var i alla fall någorlunda ny och fräsch och då kändes det enkelt och kul att bygga på med lite mer smink. Det blir mycket lite smink i veckorna just nu, och det är trist. Men jag traskar redan upp klockan 5.40 och då hinner jag bara göra en snabb uppfräschning med lite neutral make. Dessutom ser jag knappt vad jag gör, har inget bra sminkbord i Jöknping tyvärr. Ska jag experimentera med skuggor måste detta alltså ske till helgen och ja, då är det ganska skönt att vara sminkfri en dag eller två. Så, nu vet ni varför det är lite stiltje på sminkfronten för mig just nu, nu tittar vi på sminkningen istället för att gnälla.

 
Hyn

Foundation: Nvey Eco Organic Moisturising Fluid Foundation i 510

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Light    

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials
Ögonskuggsbas: Ingen faktiskt, jag var så ivrig med skuggorna att jag glömde
Ögonskuggor: MUS Cupol och Wet n Wild I-Sparkle i Solar Eclipse

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAX Factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: Ardell 111

Läppar

Läppglans: Face Jasmine

 

Det första jag gjorde var som sagt att glömma primern. Ingen lysande start, men Cupol fick sånt bra fäste ändå att det knappast gjorde något. Hade jag planerat att bära denna sminkning en helkväll hade jag nog lagt lite primer iaf i inre vrån där det lättast creasar, men nu var det som sagt ingen katastrof. Cupol målades över hela ögonlocket samt en bra bit upp på brynbenet, en riktigt snygg skugga är det faktiskt. Jag har börjat gilla brunt smink och lack mer och mer på sistone, och Cupol är verkligen en sån brun som faller mig i smaken helt och hållet. När Cupol var på plats applicerade jag lite av den ljusbruna skuggan från en Wet n Wild I-sparkle, ni vet en av deras blomkvartetter. Det var inte alls lika bra bett i den som i Cupol, men det kan nog vara en fullt fungerande vardagsskugga i alla fall. Därefter applicerades lite highlighter, Big Mean Yellow Dog med en stor fluffig borste upp emot brynet och jag suddade även kanterna på de övriga skuggorna en del. Därefter målade jag kajal under ögat och målade dit lite Cupol även där. I inre vrån applicerade jag lite highlighter för att ljusa upp. Slutligen målades eyeliner och mascara och jag limmade dit supersnygga 111 från Ardell ovanför mina egna fransar. Lite rouge från MAC på kinderna och ett glans från FACE på läpparna så var det hela klart. Jag blev faktiskt otroligt nöjd med denna look, tycker att det blev riktigt fint. Och så gillar jag den sista bilden supermycket, där har jag lekt lite i Picasa. Sen får ni inte missa att scrolla ner nu, Sminkan visade en superfin sminkning igår. Orkar ni inte scrolla kan ni även klicka här:)

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-11-14 11:05:20

Otroligt snyggt! Jag vill också ha Cupol! Varför hindrade du mig? Och nu är det fortsatt köpstopp för lilla sminkisen...

Nå, det var kanske tur att jag inte fick med mig den också, så jag ska inte gnälla på dig. Snyggt alla fall, elegant och dramatiskt på samma gång!

Postat av: Marina
Publicerad 2009-11-14 11:15:31

Emma vännen, du är snygg som få! Verkligen skitsnygg sotning! Ser väldigt "clean´t" ut, fräscht liksom om du förstår vad jag menar. Har du nyfärgat hår? Du har jättefin färg/glans på ditt hår! Bara tipptopp idag! Jag ska ju iväg och träffa lite kompisar ikväll, kanske ska köra en sotning måhända... Kommer ihåg att vi pratade om någon skugga som påminde om Cupol som jag har här hemma, nu har jag glömt vilken det var...

Postat av: Stephy
Publicerad 2009-11-14 12:10:29

Vacker som alltid Emma! Jag älskar bruna sotningar! sjukt fint!

Postat av: Sanna
Publicerad 2009-11-14 13:40:20

Helt outstanding Emma! wow!

Postat av: Ifrith
Publicerad 2009-11-14 14:33:41

Så fantastiskt vackert! Så fantastiskt vacker! :D

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-11-14 15:45:23

Supersnyggt. Cupol ser helt fantastisk ut, du gör den verkligen rättvisa.

Postat av: Josephine- Makeuponista
Publicerad 2009-11-14 17:47:50

Skitsnyggt! Både du och Cupol är fantastiska! =)

Postat av: Linda
Publicerad 2009-11-14 17:49:38

Otroligt snyggt =) Klassisk och rent på nått vis. Hur är NVEY Ecos foundation tycker du ?

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-14 18:35:45

Sminkan: Du ska vara glad att jag hindrade dig, du hade inte fått nån lunch då ju! Du får köpa den nån annan gång. Och tack, du är den snällaste Sminkan!



Marina: Wieeee!!! Tack snälla Marina för de orden, de värmde ska du veta:) Tja, det var 2 veckor sen jag färgade håret, jag tycker det är ganska nytt, färgar inte så ofta. Här har jag plattat det också, det brukar generera kommentarer om glansen;) På bilderna där jag har lockigt hår är det dock nyfärgat på riktigt, typ dagen innan.



En sotning låter kalas, ska bli kul att se vad du hittar på. Ja du, var det Brown Smoke kanske? Den är lite lik, men egentligen inte så jätte. Den var min bruna favorit innan, men nu vette sjutton om jag inte gillar denna bättre faktiskt.



Stephy: tack så mkt sötnos! Ja bruna sotningar är inte dumt alls, dramatiskt men ändå klassiskt och lite lättare att ro iland än svart...



Sanna: Tack så jättemkt snälla Sanna!



Ifrith: Nej men tack, vad glad jag blir!



Sminkjante: Tack! Cupol är fantastisk, helt otroligt faktiskt. Gör jag den rättvis så är jag mkt nöjd:)



Josephine: Åh tack, vad snällt:D



Linda: Tack Linda! Jag är mkt nöjd med denna look faktiskt. Nvey Ecos foundation känner jag mig lite mer tveksam till. Den ger en fin yta, men jag tror att den är lite för skir för min smak, det blir så mkt extrameck med concealer då. Jag använder ju i vanliga fall mineralfoundation, oftast från EM eller Elemental Beauty och de täcker ju verkligen. Får se om jag vänjer mig vid denna, men just nu är det ett tveksamt, njae...

Postat av: suss
Publicerad 2009-11-14 19:12:55

cupol är fantastisk och vilken underbar sminkning :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-14 19:29:17

Suss: Tack så mkt! Ja visst är den! Jag gillar den skarpt...

Postat av: Zizzie
Publicerad 2009-11-15 03:41:28

Wow! Grymt snyggt! :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-15 10:51:47

Zizzie: tack så mkt:)

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-11-15 17:00:53

Jättefint! Ser ut som något jag skulle göra, jag är ju lite feg med färger och så än så länge.. :) Jag måste leta fram mina 111:or ju, det ser jag ju att jag använder dom för sällan när dom är så fina på dig.



Det blev läckra färgskiftningar i den sista bilden tycker jag, väldigt varmt och fint.



Jag var också nyfiken på hur Nveys foundation var men nu såg jag att du redan svarat på det.. :) Har du testat GloMinerals flytande foundation? Den skall ju vara otroligt täckande så det kanske kan vara nåt? :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-15 17:45:56

Marybeth: Tack! Ja, jag tycker absolut att du ska använda dem oftare, de är otroligt fina.

Ja, jag tycker också att det blev kul effekter, gillar den bilden riktigt mycket.



Nix, har inte testat den. Brukar normalt sett använda vanliga mineraler. Får väl se hur jag gör. Och ska testa denna lite mer innan jag fäller ett verkligt utlåtande. Kan ju vara så att jag inte har den rätta knycken:)

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-11-15 21:07:33

Ursnyggt, Emma! Sotningen är verkligen perfekt, både i formen o övergångarna!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-11-15 22:48:54

Väldigt snyggt. Jag stod och fingrade på Cupol på förra klubbkvällen men sedan blev det inte av att den fick följa med hem, men nu kanske jag ångrar mig lite. Det blev väldigt snyggt eller så är det för att du är så snygg så att skuggan blir snygg ha ha. Får titta på den igen :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-15 22:56:07

Fru Choklad: Jag köpte den också på en klubbkväll faktiskt! Passade på att handla lite MUS-grejer då. Nope, det är inte bara jag, Cupol är skitsnygg, och bra. Är riktigt jäkla impad av den faktsikt, om alla MUS skuggor var lika bra skulle jag handla mkt mer från deras sortiment. Och tack, du är rolig, haha:)

Postat av: Marie
Publicerad 2009-11-16 00:33:37

Väääldigt smakfullt och snyggt gjort. En hit!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-17 22:03:37

Marie: Tack så mkt! det känns som en hit faktiskt. kommer nog att göra denna på nytt...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela