Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Oliva makeup remover

Publicerad 2009-03-04 17:54:31 i Hud och hand,


Här ser ni min nya kompis i badrummet. Eller nya, nu har jag haft den en månad eller två. Ett rent impulsköp när jag stod på apoteket och plockade bland alvedonaskarna när det var "naturfenomensvecka". Det var då min evighetsförkylning började och jag stod alltså och hängde på apoteket. Nässprayer och tabletter, handkräm och bodylotions inhandlades och så slank denna ner också. Jag var inte speicellt övertygad om dess förträfflighet. Tvärtom. Såg den som ett expriment mer. Ibland är det ju roligt att prova nytt och på plussidan här var priset (inte dyr alls faktiskt) och att det är en mousse. Min mousse från Iseree är slut och den är lite stark att ta bort ögonsmink med varje dag eller i värsta fall, flera gånger om dagen. Sökte efter något mildare som skulle kännas vänligt och återfuktande på min lite torrare vinterhud.

Olivas mousse luktar som allt från Oliva. En lite knepig, fadd doft som ändå inte är obehalig. Moussen är mjuk och skön och tar faktiskt bort ögonsmink oväntat bra. Den är nog inte till för det egentligen, men jag som inte använder vattenfasta produkter (eller jo, om man räknar de eyeliners och kajaler som hävdar sig vara det så gör jag det, men de är ju inte det, om ni förstår hur jag menar) klarar mig bra med denna för mitt sminkborttagande. Jag fuktar ansiktet, kluddar ut lite mousse på två bomullspads, pressar mot ögat några sekunder, gnuggar fösiktigt och voilá! Sminket är upplöst och ibland även helt borta. Det beror på hur mycket smink det handlade om till att börja med. Nu är jag en snålis och dessutom älskar jag känslan av tvål och vatten så jag brukar avslua med det. Vinsten med denna är att jag inte beöver använda så mycket tvål i det känsliga ögonpartiet. (Sen finns inget som är effektivare än tvål och vatten!)
Dagens makeup med Dark Magic löstes upp helt och följde med padsen på en gång. Bara att skölja av och smörja in sig efteråt. Inget gnuggande eller upprepade borttagningsförsök.

Så, kan jag rekomendera den? Ja, faktiskt. Den är en av de behagligaste rengöringar jag provat. Dessutom känns den inte uttorkande eller stark på huden utan mild och mjuk. Enda minuset är doften, men står man ut med den är detta inget dåligt köp. Jag ger den fyra fyllda oliver av fem och utnämner den till Sminkans favoritrengöring!

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-04 18:18:04

Oj, Sminkans favoritrengöring, det var inte illa!

Jag köpte faktiskt också en rengöring på apoteket härom dagen, från deras aloe serie dock...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-04 19:25:47

Emma! Där överraskade jag, va? :D

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2009-03-04 19:27:01

Vad kul att hitta en sån favorit! Jag testade denna för ett tag sedan men den var tyvärr för stark för min hy som stramade och kliade lite. Synd, för jag gillade också mousse-känslan, men jag får acceptera att jag är en torris med känslig hy och får välja produkter därefter.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-04 19:27:58

Makeupoholic! Det var tråkigt... Jag tycker mycket om denna, men min hud ser den som mild éfter alla tvåltvättar!

Postat av: Leonie
Publicerad 2009-03-04 19:59:23

"Naturfenomensvecka",Hahaha!!Den har jag inte hört förut,den var bra.

Själv har jag kört med samma rengöring i ca tjugo år - ACO rengöringslotion för torr/normal hy.Jag vill ha en rengöring som tar bort all make, inte behöva ha en separat för ögonen och jag tycker min gamla trotjänare fixar det galant.

Postat av: Emelie
Publicerad 2009-03-04 20:06:23

Sminkan, när du tvättar ditt ansikte med tvål, vad använder du för tvål då? Är det någon av dom som är för kroppen men går att ha i ansiktet?

Postat av: Anja
Publicerad 2009-03-04 21:04:02

Jag har precis köpt både den här och den från Iseree och jag måste säga att jag gillar Iseree-varianten bättre. Tycker att Olivia-skummet luktar för starkt, svider i ögonen och gör att min hud stramar. Iseree-skummet är billigt och härligt krämigt och svider inte så mycket i ögonen. God och mild doft också! Hade nog aldrig börjat köpa Iseree-produkter på Lidl om det inte varit för dig Sminkan!!!

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2009-03-04 22:34:43

Så denna löddrar inte, utan du använder den som en "vanlig" ögonmakeupremover? Eller den är egentligen löddrande, men du gör lite som du vill? Hör du den avundsjuka tonen i frågan? Lite halvbitter sådär... vet ju att ditt ansikte nästan tåler vad som helst, hade jag kommit nära med en traditionel tvål hade förmodligen min nuna aldrig mer kommit fram igen!! Haha! Anledningen till att jag undrar är att jag är på jakt efter en vanlig ansiktsrengöring, men jag gillar känslan av tvål och vatten, alltså vill jag ha en som är löddrande. Till ögonen använder jag treditionella removers för ändamålet.

Postat av: Marie
Publicerad 2009-03-04 23:15:08

Jag gillar mousse-rengöring, gillar att det är lödder innan man ens jobbat upp det i händerna :)

De från Cliniderm (en rosa, och en grön) har jag testat och den gröna för blandhy har en sjukt härlig tvåldoft, väldigt unik och mjuk. Mmm!

Postat av: frajda
Publicerad 2009-03-05 01:50:29

Hmm den kanske man skulle testa! bra recension. Funkar den på foundation och det också? :>

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-05 06:07:45

Leonie! Den har jag också provat, men en är för krämig för mig. Måste ha tvål alla fall då.



Emelie! Jag använder handtvål, flytande, i pumpflaska. Vilken som helst. Vanligast är den från Cien nu för tiden men även Palmolive, LdB och andra märken. Dove. Ja, vad som nu är billigast...



Anja! Det är inget fel på Iseree men jag bor långt från Lidl så jag måste bunkra när jag är där. ;D

På mig kan det bli stramt i ögonområdet om jag använder Lidls för ofta. Men den är effektiv och luktar definitivt godare än denna! Vad kul att du hittade till Lidls hygienhyllor med min hjälp! Finns mycket där att fynda!



Creme-idiot! Nu förstår jag inte frågan? Varör skulle inte man ha lödder på ögonområdet? Jag måste missförstå?

Det är en mousse, alltså när man pressar upp den i pumpen så får man ut en klick skum i handen. Skummet lägger jag på bomullsrondellerna, pressar mot ögat, torkar av och sköljer sen ansiktet i vatten.



Marie! Visst är det härligt! Jag gillar också mousse!! Mina favoriter är denna, som sagt, och Iserees från Lidl.



Frajda! Ja, den är väl tänkt för det? Om den funkar på mascara och vatenfasta eyeliners ska den väl fixa lite foundation? Det är inte en ögonmakeup remover alltså, utan en ansiktsrengöring.



Postat av: inthemake
Publicerad 2009-03-05 11:42:48

Ohh det låter ju som ett superbra alternativ..:)

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-03-05 13:13:26

Ooh, jag skulle avlida om jag hade den där i ansiktet igen! Har provat men förpassade den snabbt till "lagret för avdankat skit" :D Jag har jättekänslig och torr hud och använder Dermalogica. Du kan få min rengöring, så får jag ditt Media-läppstift, hahahaha :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-05 16:09:28

ItM! För mig passar den!



Miss Pussy! Nja, jag vill se om jag kan å till Media på något sätt... Men det är trist att du inte kunde ha denna. JAg är ju sipertålig i hyn. Den passar mig riktigt bra! Men den måste vara stark för en tar bort sminket på fem sekunder. Dagens också (Den rosa-svarta). Bara pad på ögat ett par sekunder och sen är allt borta!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-03-05 17:51:13

Hehe, det med Media var förstås ett skämt :)



Jo, den måste vara ganska stark. Men jag är å andra sidan extremt känslig; jag använder inte ens vatten i ansiktet (alls, någonsin), mer än några sprut ur en sprejflaska för att ta bort krämrengöringen. Och babyolja till ögonen - jag är ju som sagt galen i vattenfast ögon- och läppsmink!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-03-05 17:54:12

Och förresten var det rosasvarta sminket skitsnyggt! Fast ÄNNU snyggare var det med Android Angel och Dark Magik; jag äger båda, så jag blev glad! :)

En fråga bara: creasar mineralskuggorna för dig med underlagen du använder? Tänker då både på paint potsen och den från FACE. Jag använder basskuggan ut tub från Lumene, men de måste ha bytt formulan på den för den creasar varenda gång! :(

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-05 18:33:07

Miss Pussy! Jag anade att du skojade. ;D

nej, inget creasar på mig i princip. Jo, om jag har high tech lighter från MUS eller Eye fix från Face eller Shadow Base från MAD så kan det creasa... Men normalt sett inte. Jag har tur! :D

Emma hade problem tidigare i höstas, men skaffade en superprimer som jag vill att hon ska recensera men hon är så seeeeeg på det! Vi får tjata på henne båda två. :D

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-03-05 20:13:01

Vad jag undrade var om den löddrade eller ej. Resten var skrivet med glimten i ögat, eftersom jag är så avundsjuk på att du kan använda lite av varje i ansiktet utan att det blir problem.

Om det är en löddrande tvål-produkt brukar inte jag ta den på bomull, utan jag tar med vatten och löddrar upp den, sedan tvättar jag hela ansiktet med den. Det var jag som var otydlig... Sorry

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2009-03-05 20:13:45

Och så var det jag som blev anonym, sorry igen

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-03-05 21:26:27

Menar du UDPP? Den är jag sur på utan att ens äga den; jag menar, förpackningen, hallåååå!?!?!

Lumene creasade inte på mig förut heller, men som sagt, de har bytt tubens utseende och storlek, så de har säkert bytt formulan också. Jag har aldrig haft särskilda problem med feta ögonlock eller så (är ju supertorr, heh), men nu med åldern har ju ögonlocken .. ehhh .. gravitaterat lite :D



Kanske kan passa på att fråga en sak till, eftersom jag ju KOMMER IHÅG var jag skrev och KOMMER ATT KOLLA igen (hint, hint :P): Förstår du dig på sealern från MAD? Jag fattar ingenting. Bra på handen, närmast bisarr på ögonlocket! Bara konstig!

Postat av: Malin
Publicerad 2009-03-05 22:24:15

Jag använder den dagligen i ansiktet men jag hade inte en tanke på att jag kunde ta bort ögonsmink med den också! ;)

Postat av: MyyZz
Publicerad 2009-03-06 00:12:56

Tackar ... frågan är om jag kan ha den i längden men skönt att få bort allt smink i ett svep.



Tjingeling ... :-)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-06 07:22:59

C-I! Nej, löddrar vet jag inte. Det kommer ju ut en klick skum. Mousse liksom. Som raklödder.



Miss Pussy! Nej, Emma använder inte UDPP. Hon har en från Two Faced tror jag. Men hon recenserar ju aldrig den så jag vet inte... Själv använder jag egentligen aldrig primer utan bara krämskugga.

Visst är det trist när debyter formula på favoritprodukter...

Sealern från MAD var det länge sen jag använde. Minns inte riktigt men har för mig att en efter ett tag kunde krakelera. Prova med vanliga Visine ögondroppar istället, eller lite glycerine blandat med vatten. Glycerinet torkar inte på samma sätt som alkohol och vatten eller vanligt vatten.Även ögondropparna innehåller lite olja och håller därför bra.



Malin! Prova! Hoppas det funkar för dig med!



MyyZz! Man kan ju prova, men var fösiktig. Jag har förstått att jag är närmast extrem vad gäller "tålighet".

Postat av: Pixelpig
Publicerad 2009-03-06 20:06:07

Näe, nu ställer du till det i min tankevärld igen. Du har precis fått mig att skippa all dyr och usel ögonrengöring och börja använda flytande tvål, också hittar du på det här ;-)



Allvarligt, jag är evigt tacksam för att jag numera använder Palmolive till ögonen och faktiskt får bort sminket utan problem för första gången. Jag har väldigt nära till ett apotek från min arbetsplats. Måste nog testa Oliva med, dina tips brukar löna sig! :-D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela