Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lumene Summer Rain

Publicerad 2009-03-09 17:54:17 i Naglar i grönt,

Hej! Jag är en otroligt trött och oinspirerad Sminka idag. Makeupen från i morse överlevde några timmar. Ögonen är irriterade och röda och det slutade med att jag tvättade av hela skiten i handfatet på personaltoan... Trött, fortfarande förkyld, jobba lång dag och så vara lite låg samtidigt, det är ingen höjdare. Bra saker som har hänt är dock att mina ungar i skolan skötte sig toppenfint och jag fick en fin present av en kollega! :D
Nå, oinspirerad sa jag... Om ni inte får besök av mig idag så är det för att jag tänker titta på House MD och vältra mig i självförakt och andra destruktiva känslor. Brukar inte orka hålla på med det särskilt länge så jag kommer snart att titta till er igen. Om jag nu verkligen kan avhålla mig idag.
Hur som helst, arkivet finns ju. Jag djupdök ner till september 2008 och fiskade upp denna lilla gröna karamell.

Lumenes Summer Rain är ett vackert silvergrönt lack som täcker efter två appliceringar. Färgen är fin men lacket är tjockt, penseln är klumpig och kort och det torkar matt med små bubblor i. Ingen riktigt imponerande kvalitet alltså. Det är dock ett vackert lack som jag verkligen uppskattar i samlingen så det kommer droppas thinner i det och försökas igen! ;D


Lacket är alltså i tjockaste laget och penseln gör jobbet ganska svårt vad gäller att få ett tunt och jämnt lager av lacket på nageln. Lumene borde nog granska sina penslar lite, tycker jag, för det här är verkligen inget precisionsverktyg. Men det poetiska namnet och den vackra nyansen förlåter en hel del!

Kommentarer

Postat av: MissPurple
Publicerad 2009-03-09 18:06:01

Åååh vilken vacker grön färg! Finns det någon grön som inte är det förresten? Jag har gröna naglar idag jag =)

Postat av: fröken_frodig
Publicerad 2009-03-09 19:30:15

Åh, habegär! Har just upptäckt hur kul det är med nagellack, men inte hittat nåt grönt än. Detta skulle ju vara drömmen!

Postat av: Ida
Publicerad 2009-03-09 19:35:20

tråkigt att det var så dålig kvalitet på lacket, för färgen var riktigt fin! men när det är så där tjockt och blir bubbligt osv så tappar man sugen. nåja, det finns ju fler gröna lack :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-09 20:58:14

vackert lack! du skulle bara veta hur många gånger jag har funderat på att köpa detta:) nu blir det nog knappast ngt köp dock. tror inte att färgen är värd besväret. men vad kul att det täcker bra! jag har alltid trott att det är superskirt, delvis därför jag har avstått...

Postat av: Merlyn
Publicerad 2009-03-09 21:03:56

åh gu vilken skönt grön färg :D hehe, vet dock inte om jag skulle våga använda den :D kraaam

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2009-03-09 21:11:55

Jag hade en flaska som jag bytte bort på PRET-ty, sen ångrade jag mig och köpte en ny :-) Jag tycker dock att mitt inte är så täckande som du beskriver, men det kanske är för att jag fjösar med färgen när jag målar. Fint är det hur som helst!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-03-09 21:12:41

Åh så fint!

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-03-09 21:22:01

Jag blir så imponerad av alla dessa naglar som du lägger upp, och att du lyckas måla dem så väl... naglar är annars just min stora nemesis.



Har ett nagellack jag brottas med hemma. Trodde först att jag la på det för tjockt, men när jag låtit varje lager (base coat + två lager + top coat) torka i nästan en timma innan nästa lager åkt på, och slutresultatet ändå blev som tjockt gummi som veckade sig när det kom åt någonting... då gissar jag att det är lackets fel. Kan man göra något åt sånt?

Postat av: Suss
Publicerad 2009-03-09 23:03:57

Köpte ett lumene lack för ett tag sedan och hade precis samma problem.. :/ förstår mig inte på penseln för 5 öre! därimot var det där gröna otroligt fint :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-10 06:22:15

Miss P! JA, det är fint! Älskar grönt! Men jag är inne på tredje daagen med Front Row Diva... :D



Fröken_f! Ja, det är himla fint!



Ida! Det finns thinner också, om man skulle vilja göra något åt lacket!



Emma! Det trodde jag också. Men det funkade bra! Sen behöver det lite thinner...



Merlyn! Varför inte?



Makeupoholic! I normala fall har jag rätt flödigt på penseln. Och så har jag ganska korta naglar...



Alex! Absolut! Och det reades för ett tag sedan för tio kronor flaskan!



Anonym! En lackförtunning som Poshé Polish Reviver eller liknande kan fixa lacket. Poshés är "big3free" och Seche Vite har en med toulene som är effektiv om lacket blivit tjockt och torrt av ålder. KAn nog gå Poshé med, men gamla lack innehöll ofta toulene och det är det som gör det lödigt att måla med. Men som sagt, nagellacksörtunning. Finns nog från Mavala eller Depend också.



Suss! JA, färgen är ljuvlig!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela