Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Emma tolkar över näktergalens golv

Publicerad 2009-03-06 18:17:01 i Boktema 2009,

Okej, vår temabok är ju Näktergalens golv, som utspelar sig i Japan under någon slags fiktiv feodaltid. När jag tänker Japan i samband med smink, så tänker jag geisha. Geisha var alltså det absolut enda jag kunde komma på till temat, men å andra sidan, geisha kan väl var ganska kul? Ja kanske inte att vara, men att tolka i alla fall. Dessutom var jag, framför allt som lite yngre väldigt intresserad av geishor, så ett försök till en geishatolkning blev det alltså. Försök är dock ordet, för det var läskigt svårt att få till en geishalook, något som jag helt skyller på att jag inte har de naturliga förutsättningarna. Men vadå, skam den som ger sig, min geishalook kommer här...


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: -
Ögonskuggor: MUC Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On cream Eyeliner

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppstift: Maybelline Eternal Flame

Läppenna: Body Shop

Concealer: MUS Cover All Mix, den ljusa delen


Jag började min sminkning med att glömma ögonprimer. Inte så bra början alltså. Men eftersom jag bara skulle ha en ljus highlighterskugga för att få lite skimmer så var det inte precis nån katastrof. Jag applicerade Magic Copper från MUC över hela ögonlocket och hela vägen upp till brynbenet. Jag har fortfarande inte kommit mig för med att beställa från MUC, men min välgörare Sminkan brukar skicka provburkar till mig lite nu och då, vilket är fullständigt suveränt om ni frågar mig. Denna fick jag av henne i veckan, och den är så fin! Jag vill ha den i stor burk, för det är nog den vackraste highlightern jag sett. Underbar skugga alltså, men klart bättre med en primer under, här kommer den liksom inte till sin rät. Efter skuggan gav jag mig på att måla eyeliner. Jag hade fått för mig att jag skulle ha en bred eyeliner till denna look, så jag målade den ganska tjockt. Dock inte tillräckligt tjockt, så när jag hade tagit lite bilder så bestämde jag mig för att sminket var fult, och att det behövdes mer eyeliner. Det slutade med att jag målade Cliniques svarta krämeyeliner hela vägen upp till globlinjen. Jag trodde inte att det skulle bli så bra, men det blev det. Eller ja jag blinkade och linjerna blev fula, därför får ni inte se några blundbilder, men helheten blev bättre. Jag gillar sminket mycket mer med mycket eyeliner. Kajal under ögat och mascara på fransarna, två lager.



Läpparna hade jag fått för mig att jag skulle krympa ner så att de såg mer ut som en geishamun. Jo men tjena, resultatet blev rätt skräpigt. Så här i efterhand kan jag ju säga att jag borde gjort den mycket mycket mindre, men det är ju lätt att säga med facit i handen. Vad jag gjorde var i alla fall att jag målade det som inte skulle vara rött med concealer, och duttade på lite puder ovanpå. Därefter målade jag det som skulle vara rött, först med penna, och därefter med läppstift. För ovanlighetens skull använde jag förresten pensel, tyvärr blev det rätt skräpigt ändå, men man kan ju inte lyckas jämt, det är bara att ta nya tag med boktemat nästa vecka. Kan ju tillägga att de två små bilderna är de med normalmycket eyeliner, och att de stora är de med, ja, onormalt mycket eyeliner...

Kommentarer

Postat av: Ninni
Publicerad 2009-03-06 18:20:27

Vad var det för foundation; Elemental??? Nu blev jag nyfiken.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-06 18:32:15

Wohooo! Vad gnällde du för? Den var ju jättefin! Och pinnar i håret och kimono! Jag gillar den också bättre i den uppdaterade versionen med mer eyeliner! Otroligt fint, helt enkelt!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-03-06 19:20:25

Denna tolkningen stämmer också in på en geisha med det feta eyelinern! Otroligt vackert! Geisha som bara den, med pinnar och allt!

Postat av: Elin
Publicerad 2009-03-06 20:03:40

vad använder du för eyelinerpensel kvinna? :D

har letat i 100 år efter en bra :O

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-06 22:26:03

Ninni: En mineralfoundation som det snart kommer en recension på... Riktigt bra är den! Finns på nätet, ett brittiskt märke är det.



Sminkan: Tycker du? Hmm, du tycker inte att den typ känns tämligen blek och urvattnad..? för det är den, så det så:P Haha, nej men det blev inte som jag hade tänkt mig, jag ska inte bli geisha alltså;) Men med mycket eyeliner blev det i alla fall ganska fint, den andra var bara ful rakt av...



Alexlyndra: Gör den? Vad kul isf! jag körde mest på, rädda vad som räddas kan liksom:)Kul att du gillar den iaf. Tack så mkt!



Elin: Jag brukar köpa i syntet från en konstnärsaffär. Alltså vanliga smala, inte sån där platt eller snedskuren. Da Vinci junior tror jag att de heter. finns i olika storlekar, jag har tre olika, två av den minsta för den är bäst. Här använde jag den mellanstora dock. Det bästa är förresten priset, de kostar 17-21 beroende på storleken. Då gör det inget att man drar och sliter i borsten vid tvätten:)

Postat av: Kajsa K
Publicerad 2009-03-06 23:18:45

Jag tycker att du visst fått till geisha-känslan. Onormalt mycket eyeliner var ju döläckert. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-06 23:33:43

Kajsa k: Tycker du det? vad bra isf! Tack så mkt. ja onormalt mkt eyeliner var iaf fint:) sen om det är ngt en geisha brukar ha kan ju diskuteras, men det är en fri tolkning;)

Postat av: Suss
Publicerad 2009-03-06 23:36:53

vackert! och pinnarna i håret och kimonon var ju bara pricken över it! Helt klart godkänd geisha look! :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-07 18:52:02

Suss: Tack så mkt:)

Postat av: Kajsa K
Publicerad 2009-03-08 18:26:09

Fritt fram för fri tolkning, det tycker jag i alla fall. Kopior är ju bara tråkigt. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-08 19:56:47

Kajsa K: Ja det har du rätt i för all del. Men vette sjutton om inte riktiga geishor ser roligare ut...

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-03-09 10:17:46

Underbar tolkning. Linern är skitsnygg.

Postat av: inthemake
Publicerad 2009-03-09 12:47:33

Sååå snyggt! underbar tolkning...

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-09 17:46:35

Sminkjante: tack! vad kul att du tycker det:)Jag tycker själv att linern blev fin, och inte så extrem som man kan tro...



inthemake: Tack så mkt!






Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela