Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Silverdraken Lung

Publicerad 2009-04-10 16:08:21 i Boktema 2009,

Idag är ju Sminkan en gulddrake, och då passar det ju att jag från veckans boktema tolkar Lung, en silverdrake, och huvuddraken i boken drakryttaren. Silverdrake innebär som ni säkert förstår en massa silver. Här har jag valt att frångå min vanliga princip med ljust i inre ögonvrån och mörkare och mörkare ju längre ut man kommer, och istället gjort en variant som är mörk, eller halvmörk i inre ögonvrån, och blir ljusare och ljusare och som avslutas i en spets i ute vid ögonbrynet. Så som jag ser det så är det min silverdrake som avslutas i en draksvans, eller kanske en vinge. Kinderna fick sig dessutom en temaenlig touch med Moon River. Månskenet är nämligen väldigt centralt för silverdrakar, då de endast kan flyga i månsken.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Fluidline Silverstroke
Ögonskuggor: MAC Knight Divine, L'oreal Platinum Appel Real Silver och Isadora Gleaming eyeshadow Silver White

Highlighter: MUC Sparkle

Eyeliner: H&M silverglittereyeliner

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: "Flygfransarna" från Ebay

Läppar

Läppglans: Liparazzi Entourage




Basen för skuggorna är Shadow Insurance. Därefter applicerade jag Silverstroke som en bas för de silvriga och de grå skuggorna, på hela ögonlocket, samt i en utdragen spets hela vägen ut mot brynet. Ovanpå den silvriga basen ligger sen Knight Divine längs in i ögonvrån. Därefter kommer Real Silver och som avslutning Silver White. Därefter tog jag silverglittriga/skimriga Sparkle och duttade lite som highlighter under brynet, ja hela vägen där det inte fanns några andra skuggor. Därefter fäste jag flygfransarna från Ebay, de ohanterliga besvärliga flygfransarna. Ser det konstigt ut så är det för att vi helt enkelt inte kommer överens, jag och fransarna alltså. Jag har ett nytt par flygfransar, Sminkan säger att de är bättre, ska ta dem nästa gång. Ovanför eyeliner drog jag en linje med H&M eyeliner i silverglitter. Ska man vara silverdrake så får man väl silvra ordentligt, eller hur? Glittereyeliner fick dessutom ligga med hela vägen längs med silvervingen. Lite kajal under ögat, samt även lite på den övre vattenlinjen, för att få fransarna att smälta samman med mina egna. Mascara, Moon river på kinderna och lite läppglans på läpparna, så var min silverdrake klar.

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-04-10 16:14:41

Den blev ju helt underbar! Som månglitter på en stilla sjö eller som en silverdrake för den delen! Tycker väldigt mycket om miniatyrbilden du blundar på. Fransarna ser himla fina ut där. Du är en jättevacker silverdrake och jag ska kalla dig skimmersvans. :D

Postat av: makeuup
Publicerad 2009-04-10 16:33:05

jättefint! :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-10 19:07:49

Sminkan: Tack så mkt! Ja det blev mycket silver och glitter, det är ju alltid lite kul:)Mmm, fransarna ser fina ut på dne bilden, det har du rätt i... Haha, ja det kunde ju vara värre än skimmersvans:)



makeuup: tack!



Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-04-10 21:24:46

Wow, vilken silverskugga! Det är inte ofta man ser såna. Du är absolut en drake i mina ögon! :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-11 09:39:16

Alexlyndra: Ja Real silver är otroligt metallisk... Sen får den ju dessutom en skjuts av grunden här, den ligger ju på en silvereyeliner. Hihi, tack:)

Postat av: Suss
Publicerad 2009-04-11 12:52:47

oh älskar era flygfransar ^^ en riktigt härligt silverdrake!

Postat av: adrasteiah
Publicerad 2009-04-11 17:05:51

Sååå fint! Älskar silvret, och du passar så bra i det!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-11 21:24:42

Suss: Tack! Jag älskade dem inte när jag skulle sätta dit dem de inte, de är så bökiga, hoppas att de nya är bättre... De är fina på dock:)



Adrasteiah: Tack! Jag gillar silver:)

Postat av: Kerstin
Publicerad 2009-04-15 18:43:31

Himla fint! Kul med en så ljus, men ändå effektfull mejk!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-15 21:25:38

Kerstin: Tack så mkt! ja jag tyckte att det kunde vara lite skoj...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela