Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Derma Genesis

Publicerad 2008-05-10 15:27:32 i Hud och hand,

image5028
Jag var ju en av dem som hade ju turen att få prova Derma Genesis från L'oreal, tack vara lite förmedling av kära Bjooti, och nu har jag ju provat i några veckor. Dags för en första rapport!

Enligt L'Oreal ska Derma Genesis verka direkt på hudcellerna och bibehålla hudens ungdom. Det kan man ju alltid hoppas på. Jag märker ingen skillnad från hur huden var innan men det förväntade jag mig inte heller. De produkter jag testat ordentligt nu sedan ganska precis en månad tillbaka är dagkräm, ögonkräm och serum.

Serumet innehåller hyaluonsyra och ska på huden före man smörjer in dagkrämen. Det har jag lyckats med och det känns rätt bra för dagkrämen är väldigt tjock i konsistensen och då blir den lättare att smeta ut om serumet är lite underlag åt den. Någon utslätande effekt och strålande lyster har jag inte sett. Min hud är exakt lika strålande och slät som innan, eller hur man nu ska uttrycka sig. Ingen förändring alltså.

Dagkrämen finns i två varianter. En med och en utan solskydd. Jag har använt den utan solskydd.
Dagkrämen ska verka i "perfekt harmoni med huden" och dessutom motverka rynkor och ge mig fastare hud och massor av lyster. Det är inte perfekt harmoni med min hud, men det är heller inte några direkta konflikter. Jag har fått enstaka kvisslor, ett par, tre på en månad, vilket är galet mycket för mig. Men de är små och går över på ett par dagar så de stör inte jättemycket. Jag är inte så petig heller. Jag menar, jag får ingen utseendekris för en finne. Å andra sidan har jag aldrig behövt fundera över finnar innan. Fastare hud vet jag inte om jag har fått heller. Det är ungefär samma fashet som innan. Samma med lystern. 
Skälet till att jag inte testat nattkrämen, som för övrigt lovar cellförnyelse, är att jag tycker dagkrämen är väldigt tung och fet vilket får mig tveksam till att våga prova nattkrämen.  Enstaka kvisslor kan jag leva med, men ingen invasion. Jag tycker dagkrämen är tung och täppande så nattkrämen får vänta lite.

Ögonkrämen har jag också provat. Den ska motverka fina linjer och påsar, men tyvärr gav den mig lite mer påsar än jag hade innan. Eller så är jag bara trött och svullen ändå. Troligen är det ingen skillnad av den heller. Den är dock väldigt trevlig som ansiktskräm då den är mindre tung än dagkrämen.

Alla produkterna är frpackade i praktiska pumpflaskor. De luktar lite örtigt, vilket alltid får mig att tänka på salladsdressing. Jag har använt dem i ansiktet istället för mina vanliga handkrämer och Nivea Soft hela den här månaden vilket är rekord för mig. Jag brukar annars snabbt återfalla i mina gamla vanor. Chansen att jag, som ju inte är hudvårdsinriktad, skulle köpa de här produkterna är små. Priset avskräcker, och då är ändå L'oreal knappast ett av de dyrare märkena.  Om man är mer intresserad av hudvård och är i min åldersgrupp, alltså 35 och uppåt, kan nog det här vara ett alternativ. Har man torr hud är nog den feta krämen mer välkommen än på min supernormala.

Om jag skulle betygsätta är det här nog 3/5. Avdrag för de plitor som dykt upp på grund av att krämen är så tung. Eller så tolkar jag det i alla fall.

Kommentarer

Postat av: Mia
Publicerad 2008-05-10 17:08:05

haha knäck loreal :D

Postat av: dami
Publicerad 2008-05-10 18:04:46

Jättebra och nyanserad recension och du har skrivit den riktigt underhållande :-)

Postat av: sara
Publicerad 2008-05-11 11:47:58

Gör det inte ONT efter allt smink du kletat på i fejan? :O

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-11 14:21:06

Mia! Varför då? Jag tycker L'oreal har många bra produkter och använder gärna L'oreal. Enda synpunkten jag har på dem skulle väl vara ur ett djuretiskt perspektiv, men jag är inte så påläst där.

Dami! Tack!

Sara! Nej. Varför skulle det göra det?

Postat av: Emelie
Publicerad 2008-05-11 20:21:44

Sluta kleta sånt där i ansiktet Sminkan! Du har fin hy utan det så det finns liksom ingen anledning att vänja huden vid det där. Tänk vad mycket nagellack och ögonskuggor du kan köpa för de där pengarna som du slipper lägga ut på dyra krämer och rengöringar :) Lyckost säger jag bara!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-05-11 21:23:35

Jag upplever samma sak med ögonkrämen men har inte testat den mer än några veckor. Dagkrämen med spf 15 provade jag för första gången idag. Jag klarar inte av doften, så den kommer jag inte att använda mer.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-11 22:42:05

Emelie! Nej, du har rätt. Jag komme rnog så akteliga återgå till min vanliga rutin. lustigt nog så passar den mig bättre än allt annat. ;-)

Sminkjante! Nej, lukten är rätt vidrig faktiskt. Men det gäller ju alla produkterna? Eller är den värre än den andra dagkrämen?

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-05-12 16:53:34

Jag har inte provat den andra dagkärmen, den med spf avskräckte mig.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela