Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Smitten

Publicerad 2008-06-04 19:11:50 i Hud och hand,

image4538
Smitten från Lush är en handkräm med mandelolja. Den ska, enligt personalen på Lush, ha samma doft som deras jultvål, Snowcake, men jag har inte haft den tvålen själv så jag vet inte. Jag tycker faktiskt mest att doften påminner om någon salladsdressing, men jag är verkligen ingen doftkännare...
Krämen är, som ni ser på bilden, lätt i konsistensen. Den flyter alltså, om än trögt. Det innebär att den också går in snabbt i huden och det är ett plus under dagen, tycker jag, då man inte altid vill sitta med händerna oanvändbara i tio minuter för att man precis använt sin handkräm. Smitten går snabbt och lätt in  i huden, men känslan den lämnar efter sig är den av en fetare kräm. Man blir babylen på en gång! Silkigt, pudrigt, ljuvligt babylen! Jag gillar Smitten.Tyvärr håller inte känslan i sig så jättelänge så man får smörja rätt ofta. Det tycker inte jag gör så mycket om man har den som en lättare handkräm för "dagsbruk" men det är ingen jättevårdande kräm om man verkligen behöver en intensivkur för torra händer. Då är det nog Helping Hand elller rent av Lemony Flutter som biter bäst av Lush olika handvårdskrämer. Smitten är en sådan där kräm som jag använder under en period men som inte har tilräcklig karaktär för att bli en inventarie. Den är mysig och skön men det finns andra krämer som är bättre. Gillar man dock tanken på naturliga, färska produkter som gjorts för hand och innehåller en massa gottiga oljor och så, då är Smitten värd att prova.

Denna handkräm innehåller förutom mandel även kamomill och ringblomma. Min mamma gjorde ofta krämer med ringblommeextrakt förr i tiden, och det är verkligen en ingrediens som är väldigt hudvårdande. Ringblomma på latin heter Calendula och förekommer i många krämer. Dock sällan i så hög grad som i Smitten. Den innehåller även linolja, vetegroddsolja och rosenolja.

Kommentarer

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-06-05 07:48:13

Jag MÅSTE ta en tur till LUSH nästa gång jag tar en tur till stockholm, de verkar ha härliga produkter!

Postat av: Angelica
Publicerad 2008-06-05 08:31:59

Jag tycker den luktar som en blandning mellan slime och sånt där rött bittermandeldoftande limstift man hade som liten. Älskar den!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-06-05 10:17:45

Jag gillar verkligen Lush produkter men tycker det är synd att det är burkar som man måste gräva i.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-05 12:22:02

Veronica! Just den härkrämen vet jag inte om du måste ha. Den är bra men knappast så enastående att inte annat är bättre.



Angelica! Ja, du har rätt. JAg är hopplös på att beskriva dofter.



Sminkjante! Äh, dt stör inte mig så mycket när det är handkräm. Men i princip har du rätt...

Postat av: Ninni
Publicerad 2008-06-05 21:43:21

Den där har jag hört gott om, ska nog nosa lite på den när jag har vägarna förbi Lush-affären nästa gång. Jag brukar avskräckas av doften redan utanför deras affär på Fredsgatan i Göteborg, det luktar så himla starkt. Fattar inte att personalen inte får huvudvärk...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-06 12:39:17

Ninni! Jag håller med om doften. Den ligger som ett moln över hela T-centralens övre plan här i Stockholm. Smitten är okej, men som sagt, inte stående på något vis.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela