Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sminkan testar: L'Oreal Telescopic

Publicerad 2008-12-11 13:57:32 i ,


En av mina favoritmascaror är L'oreals Telescopic. Jag har ju lite svårt att pricka rätt med mascaraborsten som ni vet. Jag tror det beror på att jag är galet närsynt och sällan har linser när jag sminkar mig. Jag ser alltså egentligen inte vad jag gör, alls, utan går på känn. Förut när jag alltid hade små, smala mascaraborstar funkade alltså detta rätt bra för mig, men nu har jag svårare att veta var borsten är efter att ha använt större borstar ett tag. Fortarande är det dock en bra mascara och jag har lättare att nå fransrötterna med den än med dessa megabumlingar till borstar som är allmänt förekommande bland mascaror nuförtiden.

Låt oss se en före-bild:

Oj... Inga fransar alls... Jo, jag har lite fransar, men de är vita i topparna. Dessutom är de glesa och inte speciellt glamorösa. Jag böjer aldrig mina fransar för det första. Jag gillar inte den effekten på mig alls. Dessutom är jag en en-lagers person. Ett drag med mascaraborsten, sick-sackandes förstås, ska räcka. Så, hur ser fransarna ut eter ett sådant drag med Telescopics smala applicator? Jo, så här:

De är inte så dumma va? Om man tänker på utgångsläget menar jag? Jag kan ju inte få Rouaa-fransar av någon mascara direkt...
Inga klumpar, lätt att komma åt från roten av fransarna, inga kladd på huden och helt okej separering, tycker jag. Jag är faktiskt ganska nöjd med den här mascaran. Dessutom sitter den på plats hela dagen och är lätt att tvätta bort med tvål och vatten. Här ser ni bilder tagna i slutet på mascarans liv. Jag har haft den i drygt tre månader. Fortfarande är konsistensen utmärkt utan att vara torr eller bli klumpig eller smula sig.

Sen måste jag säga att jag är inte en mascaraflicka. Jag är nöjd med de flesta av mina mascaror. Jag har tröttnat på hypade Beauty tubes, som jag själv också gillade från start, men det var väl väntat. Annars håller jag mig till mina favoriter. Lancomes Hypnos är fortarande favoriten, men denna är inte dum den heller. Även Maybellines rosa Define-a-Lash Volyme har jag varma känslor för.  Hur som helst, den här mascaran funkar för mig. För oss som gärna har en smalare typ av borste och som vill ha bra täckning och definition med ett enda svep, ja, då fungerar Telescopic utmärkt.
Jag har köpt den om och om igen, så ni förstår att den faktiskt är en av mina topp tre favoriter!

Kommentarer

Postat av: Tanten
Publicerad 2008-12-11 14:10:17

Ser bra ut det där. Hu för fransböjare. Har försökt men vågar inte. Jag skulle ochså vilja ha tätare fransar. Finns det ingen franssmörja att göda dom med?

Postat av: RM
Publicerad 2008-12-11 14:17:27

Har också testat Telescopic. Funkar helt okej. Vilket snyggt nagellack! :)

Postat av: Therése
Publicerad 2008-12-11 14:59:45

Vilken skillnad det blir! Det ser ut som om du verkligen jobbat länge med mascaraborsten, hur skruttans får du det så snyggt på en applicering? :)



Alla vill nog ha Rouaa-fransar förresten... :P Och hennes eyelinervingar! ;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-11 16:15:21

Tanten! Ingen aning om vad man kan göra för fransar. Jag skulle görna ha Rouaas men inte så gärna att jag skulle orka göra något extra för att få dem. ;D



RM! Tack!



Therése! Zick-zackar med borsten. Annars gör jag ingenting Det är mascarans förtjänst kanske?

Postat av: Karin
Publicerad 2008-12-11 20:08:05

Varför har du inte linserna i när du sminkar dig? Jag tar alltid i mina först, annars riskerar jag att tåra ner mejken... Men de dagar jag ska ha glasögon har jag också svårt att se vad jag gör...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-11 20:54:31

Karin! Jag har aldrig lnser på jobbet. För torr luft. Så därför har jag de inte i när jag sminkar mig! :D

Postat av: Marybeth
Publicerad 2008-12-11 21:46:46

Jag älskar också Telescopic, när det gäller resultatet på mina fransar och att borsten är underbar. Den är så simpel att använda och det blir så snyggt. Men tyvärr så blir jag svart under ögonen av den efter halva dagen, inte så det är någon katastrof för det går ju bort men inte så kul att behöva tänka på det. Synd för den är underbar annars. Telescopic clean definition däremot gillade jag inte. Jag har också det där problemet att jag inte ser vad jag gör utan linser så jag har en spegel på väggen bakom handfatet eller hur man skall säga (jag har inte satt upp den specifikt för det utan den var där när jag flyttade in men den funkar så bratill detta), som jag kollar i när jag lägger mascara och sånt som är i ögonområdet, annars har jag noll koll vad jag gör om jag står på långt håll utan linser.

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-12-11 21:59:33

Visst verkar den bra, men jag är inne på tubmascaraor så ett köp blir knappast aktuellt. Jag har faktiskt också tröttnat lite på beauty tubes. tycker inte att den sitter så bra på fransarna längre, upplever att den vill hamna på kinderna... Jag håller nu på att tseat secret weapon mascara, och det ser faktiskt rätt lovande ut... Varför tröttnade du på tidigare nämnda mascara?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-11 22:03:24

Marybeth! Tack och lov slipper jag fällande mascara med den här. Jag gillar den riktigt mycket!

Min kompis tycker jag ska skaffa en sådan där rund, utdragbar spegel med förstoring att fästa i badrumsskåpet men jag är envis!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-11 22:04:18

Emma! Aha! Dags för en mascararecension! Vad bra idéer du har!



Jag ledsnade för jag fick tuber i ögat...

Postat av: Marybeth
Publicerad 2008-12-12 10:20:01

Åh, lyckliga du, skulle jag också slippa att den fäller så skulle jag aldrig köpa någon annan mascara, den är perfekt!

Ah, en sådan kanske inte vore så dum, men det känns lite trist att man skall vara ett sånt blindstyre att man behöver en sån, haha. Det är inte lätt.. en ljuspunkt är ju att allt ser alltid bättre ut när man inte har glasögon eller linser ;)

Postat av: inthemake
Publicerad 2008-12-12 11:04:33

Suuuperskillnad...älskar fransbilder & jämförelser :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-12 11:59:53

Marybeth! Den är verkligen bra i alla fall! Jag gillar!



ItM! Kul att du gillar!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela