Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Milani Color Perfect Lipstick Black Cherry

Publicerad 2008-12-05 11:55:31 i Läppar,


Milani är ett märke jag aldrig testat förut och när jag ändå skulle beställa från Kicki.be så bestämde jag mig för att prova deras läppstift. Endast 39 kronor! Tack och lov så tog jag bara ett enda av dessa Color Perfect Lipstick. Jag valde svartröda Black Cherry, så klart, och färgen är grym! Otroligt snygg! Dessvärre finns det bara nackdelar med det förövrigt.

Ja, ni ser ju själva, men jag ska ändå berätta. Kicki.be har av vissa anklagats för att ha gamla eller använda produkter. De saker jag beställt har alla varit i obrutna, förseglade förpackningar, så det är ingen risk att det skulle vara använt. Jag misstänker dock att detta läppstift är gammalt. Det luktar nämligen en aningens unket. Men, eftersom jag aldrig provat Milani förut, så kan jag inte veta om de t.ex är oparfymerade och därför har en udda doft av fett. Det luktar just fett, kokosfett kanske om man ska vara petig. Men inte kokos alltså. Inte en fräsch doft. Jag har läppstift med liknande doft som jag vägrar slänga eftersom de är bra på alla sätt förutom det att de har en lite gammal och fet lukt, så jag störs inte speciellt av det. Blir jag ängslig över åldern på ett läppstift jag gillar karvar jag ut det ur dess hylsa, lägger det i en plastbehållare och kör det i micron. Då får man bort alla bakterier och läppstiftet går att använda utan oro. Det smälter alltså och kokar, men stelnar sedan och är som vanligt. Med andra ord är jag inte upprörd över att stiftet måhända passerat sitt bäst före, för det har det ju inte om man gör som jag beskrev ovan.
 
Problemet är att  det inte går att måla på jämnt. Det är segt som kola. Det förra stiftet, det från Cover Girl, som jag testade från min beställning från Kicki.be var ju också segt, men det gick att få en jämn färg utan att man behövde anstränga sig. Det var dock inte som ett läppbalsam utan krävde att man använde lite tryck. Det här funkar inte ens med rejält tryck. Man får pressa stiftet mot läppen och dra och ändå är färgen ojämn och flammig. Jag borde ha testat med pensel, men jag misstänker att det varit knepigt att styka ut färgen från penseln på läppen också, eftersom det är just så segt.
Det släpper alltså färg ojämnt, det lyckas ändå flyta ut över konturerna och in på tänderna och man får ta till tandborsten för att få bort det från framtänderna eftersom det fastnar som klister. Till sist ger jag upp mitt experiment och knäpper bilden ni ser ovan. Färgen är som sagt underbar men resultatet... nja. Fast på en fest med dämpad belysning tror jag det funkar!

Jag bestämmer mig för att se hur det tar sig ut med lite gloss på. Jag väljer mitt NYX Vampy Red och drar på det ovanpå Black Cherry. Det som händer är att färgen blir ännu mer flammig. Katastrof...

Att få bort eländet visar sig nästan omöjligt. Jag börjar med papper. Nope, all färg är kvar men nu med pappersbitar fastlimmade i sig. Tvål och vatten. Ja, men det krävs fyra eller fem intvålningar, färgen släpper på vissa ställen men är kvar på andra och framtänderna färgas igen så jag får ta fram tandborsten en andra gång. Det hela är fullständigt galet. Till sist har jag bara en svag rosaton kvar på läpparna och ger upp. Milani Color Perfect blir nog inte så använt av mig. Men jag ska banne mig testade en gång till och se om det funkar ovanpå något annat eller om jag kan hitta ett sätt att få det snyggt. Bästa festfärgen någonsin ju, bara man fick det att se okej ut.
Någon som har erfarenhet av Milani? Hur brukar de vara? Är detta problem beroende på att läppstiftet är dåligt eller är de så här överlag?

Kommentarer

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-12-05 12:51:14

Tråkigt att det inte va bra men färgen var ur snygg.

Postat av: Purity
Publicerad 2008-12-05 14:02:30

Vilket slöseri på en så snygg färg att göra en så dålig formula på läppstiftet =/

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-12-05 14:03:54

Grr, sånt gör en arg! Det ser faktsikt riktigt ojämt ut, för det var det första jg tänkte på. Du är ofta väldigt kritisk till läppstift, men ja jag ser det, så det är rätt illa... Och seriöst, ska jag på fest vill jag vara fin, då vill man ju inte ha flammiga läppar, tänk om ngn tänder lampan;)Men det är synd, för det är en fin färg, i hylsan ser det riktigt häftigt ut!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-05 15:02:22

Sminkjante! Visst är färgen fin! Jag är så ledsen att läppstiftet sög...



Purity! Ja, visst är det. så tist.



Emma! Ja, jag ville ju att det skulle vara fint... Och jag ser ju potentialen... Suck...

Postat av: RM
Publicerad 2008-12-05 15:22:54

Åh, vilken fin färg.

Postat av: adrasteiah
Publicerad 2008-12-05 15:34:49

Gah, vad synd att stiftet var så svårjobbat för jag håller med, färgen var läcker!

Postat av: Marie
Publicerad 2008-12-05 16:03:39

Gaah! Låter hemskt.

Prova olja nästa gång något är så svårt att få bort, funkar till och med på Max Factors Lipfinity.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-05 17:21:14

RM! Ja, men uselt stift.



Adrasteiah! Ja, väldigt frusterande. Färgen är ju så snygg.



Marie! Jo, jag vet, men det gick ju bra med tvål också. Till sist.

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-12-05 19:32:53

äsch vilket problemstift det verkar vara om man ska gå på första intrycket. Skitsnygg färg är det ju!

Postat av: Anonym
Publicerad 2008-12-05 20:05:14

Åh, vad synd. Jag har några läppstift från Milani som jag köpt från Kicki.be (Bing Cherry, Royal Ruby och Merry Go Red) och är riktigt nöjd med dem! De är ganska parfymerade, men ingen luktar direkt unket eller illa. Bing Cherry och Merry Go Red är väldigt täckande och lätta att måla på, Royal Ruby kan vara lite klurigare men knappast som denna. Synd, för färgen är verkligen fantastisk!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-05 20:07:47

Sanna! Färgen är grym! Men som sagt, problem...



Anonym! Det var kul att höra att de andra färgerna är bra i alla fall! Då kanske man kan esta något mer av dem, liksom, och jämföra. Det känns som att jag kanske kör det här i micron med ett annar krämigare stift och ser vad som händer. Kan ju få till det om jag har tur... Vore ju fantastiskt att få färgen, men lite mjukare.

Postat av: CC
Publicerad 2008-12-05 20:18:53

Jag skulle skriva till säljaren o klaga...smink ska ju trots allt aldrig lukta unket :(

Du kanske får en ny i utbyte

Postat av: Tanten
Publicerad 2008-12-05 20:49:38

Du fick mig att skratta, inte skadeglädje dock. Jag kan se dig framför mig med tvållödder kring munnen, hihi.

Postat av: Linda
Publicerad 2008-12-06 00:29:26

Färgen är fantastisk men de verkar inte värt att prova..

Postat av: Marina
Publicerad 2008-12-06 13:08:20

Färgen är otroligt läcker, vampig! Synd att det var så svårapplicerad. Och unken... nää det är väl inte godkänt tycker jag. Har varit med om att få läppsift som jag beställt på nätet som fått gå direkt i soporna för det var totalt härsket.. tråkigt sånt!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-06 13:29:54

CC! Äsch, det kostade ju bara 40 kronor, jag kan ta att det är lite udda lukt. Och jag har redan micrat det. ;D



Tanten! Bra, jag ser gärna att mina läsare skrattar lite! :D



Linda! Nja, kanske, kanske inte. Jag skulle nog chansa...



Marina! Ja, men man kan ju micra dem. det luktar inte bättre men det är i alla fall bakteriefritt! :D

Postat av: Marina
Publicerad 2008-12-08 22:23:44

Micra dem var nåt nytt för mig! Måste testa nån gång. Om du läser hos mig idag så ser du att jag beställde ett likadant som ditt... härsket! De andra doftar defenitivt fräschare... lite tvåligt, och det kan man ju tycka vad man vill om med nåt man ska ha på munnen, men absolut inte härsket.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela