Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Veckans bloggtema: Förvaring

Publicerad 2008-08-21 16:20:41 i Veckans bloggtema,

Ja, det är ju ett ämne vi faktiskt ägnade oss åt i våras. Då hade jag precis evakuerats från min lägenhet och bodde aningens provisoriskt. Sminket bodde i en gammal bokhylla från förrådet och jag drömde om ett perfekt badum. Nu har jag precis flyttat hem igen, till min egen lägenhet. Det är nyrenoverat och fint, men sminkförvaring är inte alltid så enkelt att ordna...
Här kommer i alla fall veckans, ocensurerade, bloggtema. Jag kör stora bilder så inlägget blir gräsligt långt, men det är inte så mycket text i gengäld så ni kankse orkar... Hoppas Badbomben och andra badrumsskåpsälskare får sitt lystmäte och att jag inte glömt någon förvaringsplats. Jo, jag kom på en. Allt bad- och duschrelaterat inklusive deo och hudkräm har en egen korg i garderoben, men jag orkar verkligen inte fota det  nu. Ha så kul i mitt badrum!

Det här är en bit av mitt mini-badrum. Ni ser att jag förlorat min stora kärlek, badkaret. Jag har ersatt badkaret med en tvättmaskin vilket åtminstone är lite tröst... Det gick inte att hitta ett badkar med vettiga mått till ett vettigt pris nämligen. Det ni ska titta på är badrumsskåpen. Det är två lister med belysning plus att jag har en extraarmatur som inte syns här på bilden.

I det ena skåpet står det penslar och bostar, puder och svampar, rouge och annat. I de förskräckliga strumpbyx-kartongerna bor det olika sminkgrejer som inte får plats om de skulle få bre ut sig över hyllorna. Kajalpennorna bor också här, i en mugg.

I det andra skåpet står annat. remover för nagellack, hudkräm, läppstift jag använder ofta, linsgrejer. Det är ganska stökigt i det skåpet, tyvärr. Borde städat innan jag fotade... Ja, foundations jag inte kastat än står också där och häckar.  

I fönstret bakom duschdraperiet står min Jula-förvaring med MAD, MAC och Fyinnae pigment. Bredvid den står en necessär full med läppstift.

På golvet vid sidan av handfatet står en liten hylla där jag knölat in en annan necessär full med läppgunk. Även handkrämer och hårgrejer trängs i denna treplanshylla.

Utanför badrummet, i hallen bredvid min lilla dammsugare står mitt gamla train case fullt med ögonskuggor och paletter. Det är galet dammigt och ganska slitet utanpå. Dessvärre går inte ytan att få ren efter att jag tappat en stor burk vitt puder från Kryolan på den för säkert tio år sedan. Men den funkar ju trots sitt slitna utseende!
I hallen huserar också mineralsminket som förvisats till en egen låda.

Oj, där låg visst mit presentsnöre också... Äsch, jag använder så sällan mineralsminket så det bor liksom i skräpbyrån...
Slutligen ska jag visa lite mer penslar. De hänger just nu på badrumsdörren.

Bilden blev lite suddig, men det är två penselset som hänger i sina etuin tillsammans med handdukarna. Just nu vill de flärpa ihop sig eftersom de i flera månader varit hoprullade med skyddsflärpen över penslarna. Det brukar dock hänga ut sig efter ett tag och det är väldigt smidigt att ha penslarna så här, tycker jag.
Nagellacken ska väl också få visa sin nya bostad. Två lådor i garderoben avsattes för dem. Den översta har gröna och blå lack, samt lite extra Cien-removers och sådant.

Och den nedre hyllan innehåller alla andra färger på lack.

Det var det! Kanske inte så strukturerat och städat, men jag är verkligen inte pedant. Däremot har jag råkoll på varenda pryl och vet var de ligger. Kan säga exakt i vilken låda i Jula-förvaringen som ett visst pigment är. Hittar mina nagellack utan problem. På det viset är jag nöjd.
Okej, Pret-tiesar! Få se nu då! Hur förvarar ni ert smink?

Kommentarer

Postat av: Emelie
Publicerad 2008-08-21 16:31:23

Jag tror nästan att du har mer smink än mig!! Hur många nagellack har du nu förresten? :) Ser ut att vara många hehe.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-21 16:36:07

Emelie! Vad kan det vara? Runt 200? Kanske några fler... Vem vill räkna egentligen? ;D

Och nya på väg! :D

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2008-08-21 17:11:39

Jag blir bara GLAD av att se sådana här bilder. :D Vill smyga mig in i ditt hem och rota omkring lite bland dina prylar kan jag lova!

Postat av: Ika
Publicerad 2008-08-21 17:30:49

Vad fint och praktiskt du har fixat det! Sen när jag har flyttat kunde jag ju lägga upp lite förvarings-bilder på min blogg. Just nu har jag obefintlig och extremt förjävlig förvaring, men tänker fixa till det i nya lägenheten.

Postat av: Ida
Publicerad 2008-08-21 18:22:59

Vilken samling! Det är inte utan att man blir lite imponerad av samlingen, och nya designen är verkligen jätte tjusig!! :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-21 18:45:38

Chaosophia! Du är välkommen på en fika nä du vill! Du bor väl i stockholmstrakten?



Ika! Ja! Vad kul! Jag förstod att du hade tackat ja till nya lägenheten!



Ida! Tja, jag tycker jag har en ganska lagom samling själv. Designen är grym och helt och hållet Rouaas fötjänst!

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-08-21 18:54:46

Supersuperfint! Härligt! Penslarna är min favorit!

Postat av: Viveka
Publicerad 2008-08-21 18:55:12

Så härligt!Tänk att få vara instängd där i några dagar och prova allting...Vi kanske ska ha en bytesdag i Stockholmstrakten.En sminkloppis för Prettysar.

Postat av: Ann
Publicerad 2008-08-21 19:19:41

Oj snablars så mycket smink du har! Gillar din förvaring utav pigment :)

Postat av: leonie
Publicerad 2008-08-21 19:22:37

Det är alltid kul att se andras samlingar och hur de förvarar dem, jag tycker du ser ut att ha bra ordning (och vad härligt med fönster i badrummet). Själv ser min sminkförvaring ut som en krigszon, jag måste verkligen ta tag i den biten inte minst för att jag då kan köpa mer beautyprodukter.Just nu får det knappast plats mer.

Postat av: frajda
Publicerad 2008-08-21 19:34:13

åå vilket härligt badrumsskåp..

Postat av: Ika
Publicerad 2008-08-21 19:45:32

Japp, jag ska bli ordningsfull och bo i radhus! :) 'längtar' Min sminkblogg kommer säkert att "råka" bli en kattblogg sen när jag fått katterna! :)

Postat av: Johanna
Publicerad 2008-08-21 19:56:35

Jag får ont i ögonen av att se alla lack. Det var några stycken ;) Och du verkar ha det bra ordnat med dina grejer!

Postat av: Therese
Publicerad 2008-08-21 20:36:55

oj oj oj vad mycket grejer :D tycker inte alls att du har det stökigt bland dem utan att allt ligger prydligt o fint, kul o få titta in i ditt badrum! :)

Postat av: badis
Publicerad 2008-08-21 20:43:14

Vad vackert och underbart och allt är så fint och snyggt och ljuvligt och jag är i voyeurextas just nu, tack!:D

Postat av: CrazyNails
Publicerad 2008-08-21 21:39:58

Härligt att kolla in i ditt skåp...skall fota mitt i helgen:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-08-21 22:06:28

Underbart inläggg! Jag älskar att kolla i folks badrumsskåp! Det är en hemlig last jag har, jag har fruktanssvärt svårt att låta bli när jag är ensam i någons badrum... Har dock blivit lite bättre, nu brukar jag bara kolla i mina släktingars och bästa vänners, men förr var jag hemsk! Ditt badrumsskåp skulle verkligen vara något i hästväg att smygkolla i, så underbart fantastiska grejer!



Förresten kan jag meddela att vi är lika knäppa bägge två, dte är iaf vad min sambo sa när jag visade honom detta inlägg:D

Postat av: Peter
Publicerad 2008-08-21 22:32:49

Skulle vara intressant o ta en närmare titt på alla dina nagellack, du har ju en del! Själv ska jag på manikyr o pedikyr i morgon(fredag) tänkte då också passa på att köpa något nytt lack, blir något CHINA GLAZE. Ha en underbar helg/Peter

Postat av: Hanna
Publicerad 2008-08-21 23:48:00

Ahh, härligt med inspiration!



Hahah jag har långt ifrån så mkt smink som du, men såhär förvarar ja grejerna, vet dock inte vart jag ska förvara alla mina ögonskuggor. Kanske ska köpa en såndär Jula-låda?



http://hannaogren.blogg.se/2008/august/pyssel-pyssel.html#comment

Postat av: Kinga
Publicerad 2008-08-22 01:00:43

Hej där vännen!

Jag har knåpat och illustrerat ihop en sminkguide, och jag undrar, tycker du den hjälper tjejer och ger mer klarhet i hur man ska sminka sig?



är det lönt att fortsätta med sådana guider?



Kramar och pussar Kinga

Postat av: Therése
Publicerad 2008-08-22 01:06:28

Ojoj! Jag nästan hoppar här i stolen! Vad avis jag blir!! Det är underbart att sitta och titta på dessa bilder och drömma sig bort... Sminkgalning! ;)

Postat av: Jean
Publicerad 2008-08-22 01:16:02

Ha. Jag sa till mig själv "kolla så tokig hon är..."

Du använder verktygsboxar haha... Skruvlådan i fönstret för dina skuggor diggade jag...

Jösses vackra kvinna...en hel förmögenhet för 17!



Natti

Jean

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-22 06:23:31

RQ! Ja, penslarna är lättåtkomliga när de hänger så där.



Viveka! Ja, men du vet, jag gör mig inte av med smink, bara skaffar nytt, så på en loppis är jag bara köpare. ;D



Ann! Jag älskar min Jula-förvaring med små lådor! Suverän!



Leonie! Ja, fönster i badrummet är bra! Och krigszoner till sminkförvaring låter inget bra. Du får skaffa en sådan där Jula-förvaring med små lådor du med :D



Frajda! Ja, jag är ganska nöjd!



Ika! för mig är det helt okej med en kattblogg!



Johanna! Ja, jag vet... lacken börja bli många igen. Men nagellack är ju så roligt.



Therese! Vad kul att du tyckte det var ordning. Jag är lite tveksam själv. ;D



Badis! Jag tänkte på dig hela tiden medan jag fotade och skrev...:D



C-N! Ser fram emot att få se nagellackssamlingen!



Emma! Vilken komplimang! Att vara lika knäppa båda två, alltså! :D



Peter! Ja, det lät ju som en bra idé! Nagellack kan aldrig bli för många.



Hanna! Jula har mängder av bra förvaringslösningar som passar utmärkt för smink. Åk och botanisera lite så hittar du nog något.



Kinga! Det måste väl du ta ställning till själv? Om du tycker det är kul ska du göra det, inte annars. Och vad du menar med lönt vet jag inte. Lönt för dig eller för dina läsare? Vilket är syftet med dina tutorials? Jag förstod inte riktigt frågan är jag rädd. Om vi säger så här, ge tips är säkert alltid välkommet men att komma med pekpinnar ä nog inte lika roligt. För mig handlar en tutorial inte om att hjälpa utan om att dela en idé. :-)



Therése! Jag? Sminkgalning? Nääääää! ;D



Jean! Japp! Bästa förvaringen!!















Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-08-22 07:34:43

Vilka härliga bilder. Skönt för dig att du kommit i ordning och att renoveringen är färdig. Jag hade glömt bort temat denna vecka. Ska försöka skriva ett inlägg i eftermiddag.

Postat av: *Sanna*
Publicerad 2008-08-22 08:24:28

Å, vad roligt att du ville dela med dig av detta! :)









Postat av: inthemake
Publicerad 2008-08-22 08:59:13

Jag tyckte det va superordning ändå ;) Det är bara för kul att titta in i andras skåp....peeping tom

Postat av: glamqueen
Publicerad 2008-08-22 11:57:33

å vilken lyx! ett helt badrum helt för sig själv! Jag får samsas i ETT skåp, med bla en skäggtrimmer som vill sprida skäggstrån omkring sig uhuhuhuhuuu...;)

ha en jättebra helg och tack för titten!

Postat av: Josephine
Publicerad 2008-08-22 14:30:18

"hyperventilerar"

Du har så sjukt mycket smink, eller det är väl normalt för en sminkjunkie som dig :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-22 18:07:35

Sminkjante! det är härligt att det äntligen blivit klart! OCh det ska bli spännande att läsa ditt inlägg!



Sanna! Ja, jag känner mig lite modig. Jag kunde ju ha fixat lite innan. Men det gjorde jag ju inte när jag visade mitt kaosiga elände i evakueringen heller.



itM! Haha, ja, det är ju skönt att man får tillfredsställa nyfikenheten med någons tillåtelse ibland, eller hur! Ska bli spännande att se ditt!



GQ! Ja, jag tycker också det är lyx! Skönt att bo (nästan) för sig själv! ;D



Josephine! Nå, såååå mycket är det inte. Vänta bara till du får se alla andra pret-tiesars samlngar...

Postat av: WacinoM
Publicerad 2008-08-23 22:26:11

Du kan ju öppna affär om du vill .... !

.

Själv har jag bara 15-20 nagellack, 2-3 läppstift och seden lite olika mascaror och puder och löite underlagsgrejs.

.

Det klarar jag mig fin på .... men jag är nog en hel del år äldre än vad du är .... därför skulle jag behöva med för alla rynkor, men ....hahaha ....

.

En fråga bara: Ska inte nagellack förvaras i kylskåp ? Eller svalt i alla fall ?

.

Kramkram !

Postat av: WacinoM
Publicerad 2008-08-23 22:27:59

Skrev fel ovan .... de gamla ögonen du vet ....

.

Det ska vara: .... EHENTLIGEN skulle jag behöva MER för alla rynkor, men ....

Postat av: Sandra
Publicerad 2008-08-24 00:22:58

Nu blev jag lite sugen på att köpa en till flaska Cien, jag med.. Innan Lidl höjer priset på dem (peppar, peppar!). Och herregud! Dina nagellack! :O Jag är inte alls lite avundsjuk... hehehe ;) Men jag kommer nog ikapp dig snart, haha :P

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-24 14:53:00

WacinoM! Nej, de behöver inte stå i kylskåp. men e ska stå utan stora temperaturskillnader och inte i direkt sol. Mina stod i kylen förr, mest för att jag hade plats där, men mitt nya kylsåp är inte så bra planerat för nagellack...



Sandra! Lidls rever måste man prova. Den är bäst! Klart du hinner ikapp med nagellacken! Det är fantastiskt kul för det är ganska smidigt att samla på. Inte för dyrt och inte för platskrävande!

Postat av: Elin Markusson
Publicerad 2008-08-24 15:55:31

Vilken härlig samlin med nagellack du har. :)

Jag har bara en bråkdel i mitt kylskåp, fniss. Men lär nog bli fler, när jag gillar lite udda färger.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-24 19:01:49

Elin! Nagellack är vansinnigt roligt!

Postat av: Johanna
Publicerad 2008-08-24 23:32:46

Herrejesus vad jag blev grön av avund nu :o Duktigt avis på nagellackssamlingen och penslarna ^^

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-25 17:07:38

Johanna! Ja, jag är nöjd med penslarna! De som hänger på dörren är dessutom riktigt billiga men bra! Nagellacken är min stora passion just nu. Så vansinnigt roligt att byta färger och fixa och dona!

Postat av: Linda m. 4 barn
Publicerad 2008-09-28 23:51:53

varför så mycket borstar?

Jag har bara en...och det räcker gott och väl :-).



Har du sålt smink eller nåt då du har så mycket?



Jag gillar inte att ha så mycket liggandes, blir aldrig av att man använder det och smink går ju ut efter ett tag så jag brukar rensa för och slippa ha så mycket liggandes.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-09-29 05:56:24

Linda! Olikaborstar passar för olika ändamål. Klarar du att lägga löspuder, rouge, flytande foundation och olika sorters ögonskuggor och eyeliners med samma pensel så måste jag säga att jag är förvånad. Men allt går kanske om man verkligen vill?

Nej, jag har inte sålt smink. Smink är min hobby.

Huvudsakligen är de produkter jag äger av mineralkaraktär vilket innebär att de har en "evig" livslängd. Korta förbrukningsdatum har man på smink som innehåller stora mängder fett, det vill säga gloss, foundation och mascara.

Jag antar att du är en sporadisk besökare som knappast kommer återvända för att läsa det här. Om du gör det så vill jag bara påminna om att bloggen är en hobbyblogg. Hur mycket smink du vill ha liggandes är din ensak och jag gratulerar dig till ditt ordningssinne. Vi kan kanske konstatera att vi har olika prioriteringar.

Postat av: EmMa
Publicerad 2010-01-14 19:25:41

okej det är ju bra med mycket smink men det är lite FÖR mycket! Jag skulle inte ens önska mig det!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-14 19:53:27

EmMa! Nej, men du behöver ju inte skaffa mer smink än du vill. Låt var och en skaffa det de vill efter önskningar och behov.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela