Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Karma

Publicerad 2007-10-08 11:31:10 i Sminkans EotD,

En eyedust jag verkligen gillar är Karma från Face. Det här är en makeup gjord bara med den, en svart kajal och mascara.

Jag lade Karma runt hela ögat med en fuktad pensel. Sedan tog jag en torr pensel och lade Karma över hela ögonlocket. Därefter tog jag ytterligare en pensel, störe och mjukare för ett skirt uttryck och tonade ut skuggan mot ögonbrynet.  Slutligen målade jag svart kajal innanför fransarna och mascara på de övre fransarna.

Kommentarer

Postat av: Kristina
Publicerad 2007-10-08 13:29:25

Riktigt snyggt:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-08 16:03:19

Tack så mycket!

Postat av: Lovelymakeup
Publicerad 2007-10-08 18:16:30

Verkligen snygg färg och jättefin till dina ögon. Vilket märke tycker du är bäst när det kommer till eyedust?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-08 18:52:46

Lovelymakeup! Tack för komplimangen! Jag märker inte så stor skillnad på de eyedust jag testat (MUS, Face, Nouba, Barry M, EM, HM m.fl). De flesta funkar bra. Det är skillnad på texturen på dem. Face är t.ex mer finmald än MUS. Face har också mer pigment, men det är både ör och nackdelar med det. Jag gillar lösa ögonskuggor överlag och kan inte välja ett favoritmärke.

Postat av: Sofiie
Publicerad 2007-10-08 19:23:22

Snyggt som alltid! Vad skulle du tipsa om bra basic-ögonsmink? Jag är lite väl insnöad på att använda kajal/eyeliner varje dag, men skulle vilja börja använda lite mer färg & skuggor så det blir lite variation i vardagen.

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2007-10-08 20:09:32

Oj, så snyggt! Ibland funkar det riktigt bra med bara en skugga. Amazon är så snygg att användas ensamt, tycker jag - tack för den!

Postat av: MakeUpByMe
Publicerad 2007-10-08 21:00:28

Har inte provat eyelash applicatorn, men skulle vilja testa! Får nog ta och inhandla en sådan!
"MakeUpByMe - Professional Hairstyle and Beauty"

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-08 21:16:06

Sofiie, bra basics för ögonen tycker jag att är en highlighterskugga, en mellanmörk och en svart eller mörkgrå. Men det är ju väldigt individuellt vad man vill ha. Med tre skuggor i mörkt-mellan-ljust så har man ju möjligheten att skapa nästan vilken stil som helst på ögonsminket. Kan ju vara kul att växla mellan klassisk Hollywoodglamour och mer rockigt sotat!

Rocketqueen, visst är Amazon suverän! Karma är motsvarigheten från Face, fast mer blå i tonen. Älskar båda! Det roliga är att de går att variera från nästan svart till ljusaste ljust.

MakeUpByMe! Berätta sen om det funkar!

Postat av: Zandra
Publicerad 2007-10-08 22:00:57

Hejsan...ramlade in här vilken inspiration man får...har du något tips angående sotning av ögon...när jag försöker göra det snyggt så hamnar ju allt under ögat istället...kanske bara inte jag som kan;)

Här kommer jag kolla in flera gånger...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-08 22:30:20

Zandra! Vad kul att höra att du gillar min lilla blogg! Ett tps för att slippa "nedfall" av mörka skuggor är att man lägger en så kallad stopper av löspuder under ögat. När man sen borstar bort den följer alla nedfallna pigment med utan att lämna spår. Eller menade du att det flöt ut med tiden? Då kan en primer vara bra och det är också smart att lägga ögonskugga över eventuella kajalstreck för att binda dem.

Postat av: Zandra
Publicerad 2007-10-09 13:24:09

Det är nog att allt lägger sig under ögat när man fösöker sota...men läger man bara löst puder då eller hur menade du?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-09 19:15:48

Zandra, man lägger en iten hög med löspuder under ögat och sen sopar man bort den när man fixat hela ögonsminket. Då sopar man bort de sminksmulor som fallit ner på kinden. Men om ditt problem är att det flyter ut och kladdar efter ett tag så är nog det bästa tipset att du fixerar basen med lite puder och sen lägger en bra ögonskugga ton i ton med pennan för att fixera pennstrecket. Primer kan vara en bra idé också. Lumene har en billig och bra! Lycka till! Och du, olika skuggor lämpar sig olika bra för att använda till sotningar. Prova HM's svarta ögonskugga i fyrkantig förpackning. Den är matt och ganska lätt att jobba med och den håller bra utan att vara speciellt dyr. Jag använder den ofta.

Postat av: Zandra
Publicerad 2007-10-09 21:05:38

då ska jag springa och köpa en sådan svart ögonskugga och prova mig fram tack så jätte mycket för tipset....


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela